Zöld és piros - bizar és finom :)
sponsored links
Talán nem a mostani melegrekord döntögetõ, "csak fagyit és semmi mást" kívánó, kánikulai idõre szabták ezt a kissé bizarr küllemû, de nagyon finom, pikáns tekercset, mindenesetre nálunk a napokban illatozott frissen sülve, magát kelletve.
Alaprecept egy Sütni jó! füzetkébõl. Egynéhány dolgon kicsit itt, kicsit ott változtattam; a tésztába és a töltelékbe is került illatos medvehagyma, a töltelékben több volt a hagyma és a paradicsomszósz, és nem szalámival, de sonkával dúsította.
A receptben fagyasztott spenót szerepel, lehet ennek levével elég lett volna az eredetileg megadott folyadék mennyiség, én viszont friss spenótot használtam.
Finom, laktató, de nem elnehezítõ. És friss! kovászosuborkával még finomabb :)
Fél adagot süttöttem, a lentiekben az egész adaghoz való mennyiségeket írom.
Fûszeres spenótos koszorú - 16 szelet
hozzávalók - tészta
75 ml + 4 ek spenót blansírozó lé (víz)
5 ek olaj
20 dkg spenót
4-5 levél medvehagyma
40 dkg liszt
1 tk só ...