Zöld teás kiflik
sponsored links
Kicsit kegyesebb az idõjárás ma :-) Itt legalábbis... Ezeket a kiflikéket szerettem volna megosztani veletek, de úgy voltam vele, biztosan senki sem próbálja ki, embertelen ilyenkor sütõt izzítani. De ma már talán lehet... ;-)
Egy karácsonyi újságban láttam a rugelach alapreceptjét, amit bakancslistára tettem. Eljött az idõ, az újságot viszont elhagytam. A neten többféle recept kering. Arra emlékeztem, hogy abban, amit én találtam, mindenbõl azonos mennyiség kellett, ezért is volt szimpatikus :-D Így maradtam ennél. A kifliket matcha porral bolondítottam meg, ez elhagyható. Használhatod alapreceptnek is, meg is tölthetõ, édesen, sósan, de akár magába a tésztába is keverhetünk ezt-azt. Kicsit kényes, pihentetõs, ragadós, de megéri a fáradságot. Jó zsíros a tészta, állagra a levelesre hasonlít, úgyhogy lusta és kompromisszum-kész háziasszonyok jó barátja lehet :-P
A legegyszerûbb, ha a krémsajthoz igazítjuk a mennyiségeket, ebbõl ugyanis több kiszerelés létezik. Az enyém 175 grammos volt.
Hozzávalók:
- 175 g natúr krémsajt
- 175 g tk. liszt
- 175 g vaj ...