Zöld spárgás omlett - parasztreggeli
sponsored links
Már megint egytálétel, a lehetõ legegyszerûbb fajtából. Igazán sokszor fõztem/írtam már valami hasonlót ebben a mûfajban. Van, amikor maradékokból "dobom össze", vagy amikor nincs igazán kedvem fõzni, akkor is nagyon jól jön egy ilyesmi egyszerû dolog. Most pedig a spárgaszezont kihasználva, abból alkottam egy kombinált zöldséges-tojásos valamit.
Ahhoz, hogy igazán autentikusan, kompetensen - talán magyarul mondva: helyesen - elnevezzem, sokkal többet kellene tudnom, tehát inkább ötletszerûen, mikor mi jut eszembe, adok neveket az ehhez hasonló ételeknek. Ez remekül látszik a régebbi ilyesmiken is.
Most így készült:
Volt hat darab kisebb salátaburgonyám, ami már kissé kicsírázott, nagyon ideje volt elhasználni. Meghámoztam, vékony szeletekre vágtam. Egészen kevés olajon - a serpenyõs sült krumpli módszerrel - teflon serpenyõben megsütöttem, egy sütõbe rakható edénybe terítettem.
Egy csomag zöld spárgát - ahogy tanultam, szoktam, meghámoztam, a végét letörtem, aztán egyharmadáig ...