Zöld spárga koktélparadicsommal, újkrumplival
sponsored links
Tulajdonképpen már vége a spárga szezonnak, de még lehet kapni itt-ott. Igaz, elég drága, de az egész szezon alatt többet kértek érte, mint tavaly. Amit olcsón adnak, az sajnos össze van száradva, látszik rajta, hogy régóta áll a polcon. Az ilyet nem érdemes megvenni, mert az élvezeti értéke a nullával egyenlõ. Sosem fog kiderülni, mi a jó a spárgában?
Sütöttem már sütõben is, de általában elõször megpárolom, azután készítem el valamilyen változatban.
Ajánlatos felhasználás elõtt alaposan kiáztatni, mert a zárt virágokban igen sok föld bújhat meg, hiszen a föld alól kell utat törnie, hogy kibújhasson.
Meghámozni viszont nem szükséges, én nem is szoktam.
Ha meghajlítjuk a szárakat közel a szár alsó harmadához, akkor nagy százalékban ott fog eltörni, ahol a fás része kezdõdik. Így egyszerûen elõ lehet készíteni a fõzéshez.
A megpárolt spárgát kivajazott sütõedénybe tettem. A fiúk miatt az õ részükbe tettem néhány szelet fõtt tarját is.
Leöntöttem tejszín - tojás - sajt keverékével. Rátettem a koktélparadicsomokat és a sütõben ...