Zöld pesto
sponsored links
Zöld pesto
A feleségem vett egy csokor fehér retket. A levelét ki akarta dobni. Mondtam neki, hogy inkább adja nekem, majd pesto lesz belõle.. Az volt a válasza, hogy a retek kérge nem ehetõ. Azt válaszoltam, hogy ez nem kéreg, hanem levél, s igen is ehetõ. Én nmár számtalan alkalommal fõztem belõle levest, vagy készítettem pestot, s nagyon finom. S hogy ehetõ, arra a bizonyíték, hogy - nagy bánatára - még mindig itt vagyok.Hozzávalók :
- 1 csokor fehér retek levele
- 1 csokor újhagyma zöldje
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 db bazsalikom levél
- 2 db csípõs hegyes paprika
- 4 db chilipaprika
- 10 szál petrezselyem
- sõ
- õrölt fekete bors
- õrölt oregano
- õrölt csípõs piros paprika
- 4 db dió
- 6 db kesudió
- 1 ek tökmag
- olívaolaj
A magokat (dió, kesudió, tökmag) megpörkölöm, a zöldeket és a fokhagymát aprítom. Valamennyi hozzávalót - több lépcsõben - beleteszem egy keverõ edénybe, s botmixerrel pépesítem, majd belekanalazom egy zárható edénybe, s irány a hûtõszekrény.