Zöld lencsesaláta édesburgonyával és dióval

2017-03-07

sponsored links



Közel egyéves kimaradás után egy tökéletes vendégváró salátával nyitok újra, melyet akár néhány órával elõre elkészíthetünk: zöld lencse kockára vágott karamellizált édesburgonyával, feta sajttal és pirított dióval.

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 1 zacskó fõtt zöld lencse
  • 1 nagy, vagy 2 közepes hámozott édesburgonya
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál datolyaméz
  • 1/2 teáskanál durva csili
  • 120 gramm bolgár-, vagy feta sajt
  • 100 gramm dió
  • 10 koktélparadicsom, lehetõleg Tamar típusú (nem kötelezõ)
  • 10 bazsalikomlevél, vagy rukkola (nem kötelezõ)

A mártáshoz:

  • 3 evõkanál citromlé, vagy ecet
  • 1 teáskanál datolyaméz, vagy juharszirup, vagy méz, 
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só


Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát kockákra vágjuk, olívaolajon addig sütjük, míg aranyló nem lesz. Körülbelül 5 perc után datolyamézet csepegtetünk rá, és megszórjuk csilivel és sóval. Kitesszük egy tálra.
  2. Ugyanabban a serpenyõben megpirítjuk a diót, amíg el nem terjed az õrjítõen finom illata, és kissé aranylóvá válik. Lehûtjük és durvára aprítjuk.
  3. A fõtt lencsérõl lecsepegtetjük a folyadékot, majd egy tálba tesszük.
  4. A paradicsomot félbevágjuk.
  5. A mártáshoz valókat alaposan összekeverjük egy edényben.
  6. Az édesburgonyát és a lencsét egy tálba helyezzük, és rászitáljuk a mártást. Jól összekeverjük.
  7. Megszórjuk dióval, feta sajtot morzsolunk rá, végül bazsalikomlevéllel vagy rukkolával tálaljuk.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AMiIzraeliKon...

sponsored links

Keres?s