Zöld kapor sóban

2012-05-22

sponsored links


Az elõzõ bejegyzésemnél ígéretet tettem, hogy a kapor tartósításáról is fogok írni. Édesanyám a szárával együtt, felkötve szokta megszárítani a kaprot, én pedig a fagyasztóban szoktam tartósítani. Egyik módszert sem tartom tökéletesnek, de eddig nem tudtam más tartósítási módot. Édesanyámnak egy barátnõje világosított fel, hogy õ sóban szokta eltenni a kaprot. Kaptam is az alkalmon, és a sok friss kaporból eltettem így egy kis üvegecskével.
A Terebess konyhakert oldalán arányokat is találtam a recepthez, de megmondom õszintén én sót csak találomra, ízlésre tettem hozzá.

Hozzávalók:
  • 1 kg kaporzöldhöz 10 dkg jódtalan só(nálam kimérõsen kapható jódtalan durvasó, amit eltevésekhez használunk)(A Terebess konyhakert receptje szerint.)
Elkészítés:
Én a következõ módon tettem, ahogy édesanyám barátnõje ajánlotta: ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s