Zöld kapor sóban
sponsored links
Az elõzõ bejegyzésemnél ígéretet tettem, hogy a kapor tartósításáról is fogok írni. Édesanyám a szárával együtt, felkötve szokta megszárítani a kaprot, én pedig a fagyasztóban szoktam tartósítani. Egyik módszert sem tartom tökéletesnek, de eddig nem tudtam más tartósítási módot. Édesanyámnak egy barátnõje világosított fel, hogy õ sóban szokta eltenni a kaprot. Kaptam is az alkalmon, és a sok friss kaporból eltettem így egy kis üvegecskével.
A Terebess konyhakert oldalán arányokat is találtam a recepthez, de megmondom õszintén én sót csak találomra, ízlésre tettem hozzá.
Hozzávalók:
- 1 kg kaporzöldhöz 10 dkg jódtalan só(nálam kimérõsen kapható jódtalan durvasó, amit eltevésekhez használunk)(A Terebess konyhakert receptje szerint.)
Én a következõ módon tettem, ahogy édesanyám barátnõje ajánlotta: ...