Zöld hétvége: Mandarinos zöldsali
sponsored links
A hideg télben a szervezetünket is a súlyos mínuszoknak megfelelõen tápláltuk, azaz idén különösen sok szalonnát, kolbászféléket, na meg persze friss kacsatöpörtyût ettünk...Így igencsak itt volt az ideje valami friss, zöld, vitamindús ételnek. Ezt a fajta zöld(ség) utáni vágyódásunkat csak segítette a hirtelen beköszöntött jó idõ. (Amit ki is használtunk: bringáztunk, és nagyokat sétáltunk a kutyusainkkal a hétvégén). Szóval a verõfényes napsütés és be kell valljam, hogy a mérleg, és a szervezetünk is kiabált valami üde étel után. Fic egyébként már napok óta nyers sárgarépát rágcsál esténként. (Amit egy helyi kistermelõtõl szereztünk be - édes, roppanós és erõteljes sárgarépa ízû :)!)
Így jutottam el ehhez a remek mandarinos zöldsalátához, amit egy egyszerû sült csirkéhez tálaltam és a vasárnapi ebédünk színes dísze lett. Nem csak a színe szép, de nagyon-nagyon finom is, ráadásul egyszerû, mindenkinek csak ajánlani tudom ;)
Hozzávalók (2 fõre):
- 80-100g zöld saláta vegyesen (pl.: rucola, lollo rosso, madársaláta)
- 1-2db közepes méretû mandarin
- 1 mozzarella gömb (125g)
- 5 ek. olívaolaj ...