Zöld fûszeres tojásrúd
sponsored links
Locsoláskor összegyûjtött tojásokból készíteni ideális alkalom. A receptet Adél kolléganõmnél láttam, még húsvét elõtt, azóta készülök elkészíteni. Nagyon finom falatozni való, nagyszerû recept.
Zöld fûszeres tojásrúd
Hozzávalók: 5 darab fõtt tojás, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olívaolaj, só, fehér bors, 1 marék bazsalikom, 1 marék petrezselyemzöld.
Elkészítése: A fõtt tojásokat meghámozzuk, a fehérjét apróra vágjuk, a sárgáját villával széttörjük. Mindkettõt sózzuk és borsozzuk. A nyers tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a lisztet, 2 evõkanál olajat, az apróra vágott zöld fûszert, majd a felaprózott tojásfehérjét. Egy 20×25 cm nagyságú tepsibe sütõpapírt teszünk, belesimítjuk a masszát és elõmelegített sütõben, 170 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Közben a fõtt tojássárgájához hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, a megmaradt 2 evõkanál olajat, és összedolgozzuk. A tojásfehérje lapot kivesszük, keskenyebbik felére halmozzuk a sárgáját, rúd formájában és feltekerjük. Belecsavarjuk a sütõpapírba, két végén a papírt megszorítjuk, és 10 percre visszatesszük a sütõbe. A sütõpapírban hagyjuk kihûlni, majd hidegen szeleteljük.