Zöld fûszeres mascarponés krumpli
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli, 2 evõkanál mascarpone, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.
80 dkg sertéskaraj, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sóval borssal fûszerezzük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, majd egy lábasban lefödve, kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedõ nélkül zsírjára sütjük.
A krumplit héjában megfõzzük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. Kevés olajon kissé megpirítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekavarjuk a sajtkrémmel, majd összevegyítjük a krumplival. Hagyjuk kicsit ráolvadni a sajtkrémet, sóval, borssal fûszerezzük, és a sült hússal tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé.