Zöld felesborsó leves.
sponsored links
Nyirkos idõben mint amilyen mostanában erre mifelénk van, (szerencsére a nagy havazás nem ért el eddig) nincs is jobb egy finom, meleg levesnél. Eddig felesborsóból csak sárgát fõztem, azt nagyon szeretem akár levesnek, vagy éppen fõzeléknek elkészítve. Nemrégiben azonban vásárlás közben megakadt a szemem a zöld felesborsón, és gyorsan vettem is belõle. Aztán már majdnem el is feledkeztem róla, amikor a napokban a kezembe került a zacskó. Elõször azon gondolkodtam mit is fõzzek belõle, majd úgy döntöttem, hogy egy finom levest. A borsó mellett került még bele zöldség, és némi bacon is. A végeredmény pedig egy nagyon finom leves lett, melyet sajtos pirítóssal tálaltam.
Hozzávalók:
20 dkg zöld felesborsó
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db paszternák (el is hagyható)
1/2 zeller
15 dkg bacon
1 db vöröshagyma ...