zöld dióból befõtt,likõr pálinka.......

2011-05-28

sponsored links


Itt az idõ  most kell leszedni a zölddiót, hogy legyen belõle zölddió befõtt, vagy zöld-dió likõr esetleg pálinka. Én tavaly készítettem elõször likõrt belõle és bár csak belekóstoltunk, megállapítottuk az idén feltétlen meg kell ismételni. A fogyasztással jó ha várunk egy évet akkorra érik kellõen  be, így lassan a tavalyi készítésû üvegeket lehet bontogatni...

Két recept szerint dolgoztam fel   diót,  az elkészítés hasonló  a fûszerezésben térnek el  alapvetõen.
Felhasználásuk is hasonló  ihatjuk önmagában sütemény, kávé mellé és lehet fagylalt kelyhek  kísérõje,  azaz locsolhatjuk vele a hûsítõ édességet vagy akár az italunkba  is ejthetjük  koktail cseresznye  helyett.

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s