Zöld dió szirupban
sponsored links
Az utóbbi idõk egyik gasztro favoritja a zöld dió lekvár, vagy zöld dió kompót, amire egészen addig nem is figyeltünk fel, amíg nem kaptunk egy nagy kosárnyi zöld diót. Elõször nem is igazán tudtuk, hogy mihez kezdjünk vele, mihez lehet majd enni az elkészült csemegét, úgy egyáltalán, milyen íze is van... Végül úgy döntöttünk, hogy mivel a szirupban eltett narancshéj is különleges és finom, így annak mintájára elkészítjük a zöld diót is.
Bár hosszú idõt igényel, mire elkészül a mû, jelenlétet mindössze napi pár percet vesz igénybe és valóban egy egészen egyedi édes, fûszeres finomság készíthetõ, amely fogyasztható édességek (kása, puding, fagylalt, keksz), de akár sültek mellé, vagy salátákban, de önmagában nassolni is finom.
Arra figyelni kell, hogy addig lehet felhasználni ehhez az ételhez a zöld diót, amíg a belsõ csonthéj puha, vagyis nem indult meg még a csontosodás. Ez legkönnyebben úgy ellenõrizhetõ, hogy egy zöld diót kettévágunk, ha puha és könnyedén tudjuk vágni, akkor megfelelõ a szirupban eltevéshez.
A másik fontos szabály, lehetõség szerint a zöld dió feldolgozásakor használjunk gumikesztyût, mert feketére színezi a kezet, melyet nehéz eltávolítani.
A másik fontos szabály, lehetõség szerint a zöld dió feldolgozásakor használjunk gumikesztyût, mert feketére színezi a kezet, melyet nehéz eltávolítani.
ZÖLD DIÓ SZIRUPBAN (egészségesebb összetevõk)
1,6 kg zöld dió
víz
sziruphoz: ...