Zöld a spárga
sponsored links
A mai cím lehetett volna a "Felújított változat" is, ugyanis tavaly nyáron készült már valami hasonló, de mivel az idei jól vizsgázott, ráadásul mutat néhány eltérést, így megszolgálta a szereplési lehetõséget. Spárgaszezon van, igyekszem és törekszem a gyakori konyhai szerepeltetésére, amiben Herr Paprika remek társ, szóval jöhet a fehér, jöhet a zöld, sütve, fõzve, bárhogy, mi szeretjük töretlenül. Az eredeti tervem most leves volt, egészen biztos volt a döntés, aztán mielõtt fõzni kezdtem volna, valahogy elbizonytalanodtam, talán mégis inkább tészta. Vagy mégis leves. Ne nevessenek, néha elõfordul az ilyesmi. Végül Herr Paprika eldöntötte a távolból a kérdést.
A rákhoz, spárgához, citromhoz, zellerszárhoz társult a végén egy kevés füstölt paprika, ami egy kicsit csípõs és persze egyszerre füstös, szerintem remekül passzolt a többiekhez. A füstölt paprikát egyébként a nyuszi hozta a konyhába, hogy kinek, azt nem árulom el, lehet tippelni, aztán találni vagy tévedni. Legközelebb ez a szép emlékû avokádós bruschetta is megkapja a maga adagját a dobozból.
Itt a vége, tészta fõ.
Tagliatelle zöld spárgával, rákkal
50 dkg zöld spárga
15-20 dkg tisztított rák
30 dkg tagliatelle
1 kisebb citrom
fél deci száraz fehérbor ...