Zé-féle szuperpasta

2014-03-04

sponsored links

Tényleg ütõsen finom, egészen biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok! A friss fokhagymás spenót és a grillezett paradicsom szaftossá, a mascarpone krémessé teszi, a gerincét pedig a saját magatok által összedobott tökmagkrém adja majd. Próbáljátok ki!

Hozzávalók 4 személy részére:

A tökmagkrémhez:

  • 100 g hántolt tökmag
  • 1 dl extraszûz olívaolaj


Ezen kívül:

  • 500 g kagylótészta (vagy bármilyen más, ami szimpatikus)
  • 100 g koktélparadicsom
  • 2-3 evõkanál balzsamecet
  • 100 g friss spenót (vagy fagyasztott szálas/leveles paraj, kiolvasztva)
  • 100 g mascarpone
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Olívaolaj

A tökmagkrémet 5 éves kortól felfelé bárki össze tudja dobni, annyira egyszerû dolog. (1.) Egy aprítógépbe beleszórjuk a hántolt tökmagok, meglocsoljuk az olívaolajjal és megsózzuk. Pár perc turmixolás után egy rusztikus, zöld krémet kapunk, amibõl nem is kell majd mind a mai tésztánkhoz: jut belõle még pirítósra kenve, vagy akár sós sütikbe, húsokba töltve is. Egy lezárt edényben akár két hétig is simán eltartható!

Ha megvan a krém, jöhet a többi:

(2.) A koktélparikat félbevágjuk, bedobjuk egy kisebb tepsibe és meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, meghintjük sóval és borssal. Mehet be jó forró sütõbe (ha van, akkor grillfokozatra) úgy 10-15 percre.

(3.) Egy lábasban sós vizet forralunk és elkezdjük fõzni a kagylótésztát. (4.) Közben egy serpenyõt felforrósítunk és rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és az egészet összeforgatjuk. Nézzétek meg, milyen gyorsan összeesik a spenót, pedig az elején még tele volt vele az egész serpenyõ! Kis só és bors megy rá, aztán jöhet két evõkanálnyi a tökmagkrémünkbõl, no meg a mascarpone is. Az egészet összeforgatjuk és gyönyörködünk kicsit az így kialakult világoszöld krémben. (5.) De közben pont kifõtt ám a tészta is, ezt lazán leszûrjük (maradhat kicsit lucskos a fõzõvíztõl, az úgyis kell még a mártásba) és beleküldjük a serpenyõbe. Óvatosan összeforgatjuk-összerázzuk, hagy vonja be mindenhol a tésztát ez a parajos-tökmagos-mascarponés krém..hmmmm.

(6.) Tálalásnál kipakoljuk a tésztát a tányérokra és minden adag tetejére dobálunk a megsült koktélparadicsomokból párat, de csak igazságosan, hogy ne legyen belõle veszekedés. Kis reszelt parmezán, kis olívaolaj, kevéske frissen tört bors jön még rá és már lehet is felfalni!

tökmagkrémes pasta.jpg

 

Nézzétek a többi receptvideóimat is, és persze ne felejtsetek el követni Facebookon és Instagramon! 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/03/04/z...

sponsored links

Keres?s