Zé-féle szuperpasta
sponsored links
Tényleg ütõsen finom, egészen biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok! A friss fokhagymás spenót és a grillezett paradicsom szaftossá, a mascarpone krémessé teszi, a gerincét pedig a saját magatok által összedobott tökmagkrém adja majd. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 4 személy részére:
A tökmagkrémhez:
- 100 g hántolt tökmag
- 1 dl extraszûz olívaolaj
- Só
Ezen kívül:
- 500 g kagylótészta (vagy bármilyen más, ami szimpatikus)
- 100 g koktélparadicsom
- 2-3 evõkanál balzsamecet
- 100 g friss spenót (vagy fagyasztott szálas/leveles paraj, kiolvasztva)
- 100 g mascarpone
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Olívaolaj
A tökmagkrémet 5 éves kortól felfelé bárki össze tudja dobni, annyira egyszerû dolog. (1.) Egy aprítógépbe beleszórjuk a hántolt tökmagok, meglocsoljuk az olívaolajjal és megsózzuk. Pár perc turmixolás után egy rusztikus, zöld krémet kapunk, amibõl nem is kell majd mind a mai tésztánkhoz: jut belõle még pirítósra kenve, vagy akár sós sütikbe, húsokba töltve is. Egy lezárt edényben akár két hétig is simán eltartható!
Ha megvan a krém, jöhet a többi:
(2.) A koktélparikat félbevágjuk, bedobjuk egy kisebb tepsibe és meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, meghintjük sóval és borssal. Mehet be jó forró sütõbe (ha van, akkor grillfokozatra) úgy 10-15 percre.
(3.) Egy lábasban sós vizet forralunk és elkezdjük fõzni a kagylótésztát. (4.) Közben egy serpenyõt felforrósítunk és rádobjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, meglocsoljuk olívaolajjal, rászórjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és az egészet összeforgatjuk. Nézzétek meg, milyen gyorsan összeesik a spenót, pedig az elején még tele volt vele az egész serpenyõ! Kis só és bors megy rá, aztán jöhet két evõkanálnyi a tökmagkrémünkbõl, no meg a mascarpone is. Az egészet összeforgatjuk és gyönyörködünk kicsit az így kialakult világoszöld krémben. (5.) De közben pont kifõtt ám a tészta is, ezt lazán leszûrjük (maradhat kicsit lucskos a fõzõvíztõl, az úgyis kell még a mártásba) és beleküldjük a serpenyõbe. Óvatosan összeforgatjuk-összerázzuk, hagy vonja be mindenhol a tésztát ez a parajos-tökmagos-mascarponés krém..hmmmm.
(6.) Tálalásnál kipakoljuk a tésztát a tányérokra és minden adag tetejére dobálunk a megsült koktélparadicsomokból párat, de csak igazságosan, hogy ne legyen belõle veszekedés. Kis reszelt parmezán, kis olívaolaj, kevéske frissen tört bors jön még rá és már lehet is felfalni!
Nézzétek a többi receptvideóimat is, és persze ne felejtsetek el követni Facebookon és Instagramon!