Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval
sponsored links
Kiugrottam Horvátországba csobbanni egyet, és hoztam pár jó receptötletet is nektek. Helyi alapanyagok és helyi ihletésû ételek, amiket érdemes kipróbálni akár otthon a konyhában, akár itt egy horvát apartmanban. Rögtön jön is az elsõ!
Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval
Hozzávalók 4 személy részére:
A csevaphoz:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 friss zsályalevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított zsálya)
- 8 dkg sajt (emmentáli, gouda, vagy akár trappista, de ha utaztok, akkor persze a helyi sajtok!)
- 3-4 evõkanál étolaj a sütéshez
A tésztához:
- 2 szép kápia paprika (vagy piros kaliforniai)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 ág friss rozmaring
- 5 dkg vaj
- Só, bors
- 50 dkg spagetti vagy más szimpatikus durum tészta
- Olívaolaj a tálaláshoz
1. A kétféle húst keverjétek össze és küldjétek bele a finomra vágott vöröshagymát, vékony szeletkékre vágott friss zsályát, na meg persze az apró kockára vágott sajtot. Sózzátok, borsozzátok és gyúrjátok össze jó alaposan.
2. A kezetekkel formázzatok belõle kis gombócokat.
3. Egy serpenyõbe nyomjatok kevés étolajat, hevítsétek fel jól és süssétek ki a csevap gombócokat, míg szép aranyszínûvé válnak. Szedjétek ki a gombócokat és tegyétek félre alufóliába csomagolva.
4. A hús visszamaradt zsírján pirítsátok le a kockára vágott kápiát, a vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és a cikkekre vágott paradicsomot.
5. Só, bors, aztán jöhet bele az ágáról lemorzsolt friss rozmaring és a vaj, hogy jó krémes legyen.
6. Sós vízben fõzzétek ki a tésztát al dentére. Leszûréskor egy deci fõzõlevet öntsetek hozzá a paprikás raguhoz, és forraljátok fel.
7. Tálalás: a tésztát forgassátok össze a krémes zöldségraguval, pakoljátok a tetejére a kisült sajtos csevap gombócokat, locsoljátok meg dalmát olívaolajjal és már ehetitek is. Utána javasolt 15 percet pihengetni az árnyékban, mielõtt csobbannátok a tengerben!