ZÖLDSÉGÁGYON SÜLT NYÚLCOMB
sponsored links
Kissé feltornyosultak mostanában a teendõim (és még meg is betegedtünk - velem az élen), így ezzel arányosan nõtt a blogra feltöltésre váró receptek száma is. Fõzni szoktam természetesen, teljes gõzzel, korábban bevált és újdonságnak számító ételeket is, de jelenleg idõ hiányában leginkább csak az Instagramra töltögetek fel képeket.. Így aztán most vettem észre, hogy még mindig nem sikerült feltennem, ezt a már kb. három hete tervezett egyszerû, de nagyszerû nyúlcombot (megjelent Kifõztük - február), amit az Edény.hu-tól kapott sütõtálamban készítettem. Nagyon szeretem ezt a BergHOFF tálat, mert nem csupán mutatós, de tartós, masszív és még tisztítani is könnyen lehet. Szóval itt a nyuszicomb recept végre...
Hozzávalók 2 személyre
2 nyúlcomb
4 szelet füstölt, húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma szeletelve
4 burgonya
1 cukkini
1 lila hagyma
1 kápia paprika
tengeri só
frissen õrölt tarka bors
1 kis csokor kakukkfû
kevés olívaolaj
A combot megtûzdeljük a fokhagymával: a húsba kis zsebeket készítünk, ezekbe dugjuk a fokhagymadarabokat. Sózzuk, borsozzuk, és a szalonnaszeletekbe tekerjük. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd a sütõedénybe rétegezzük, közben sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a betekert combokat és a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokon, lefedve kb. 40 percig sütjük, majd fedõ nélkül ropogósra pirítjuk.