ZÖLDSÉGES RÉTES ÉS BATYU

2014-04-01

sponsored links

Zöldséges rétes, amit köretnek szeretnék majd.....
Délután azon gondolkodtam, hogy milyen új köret kerülhetne az asztalunkra.
Eszembe jutott, hogy még rétest nem ettünk husi mellé. Megnéztem milyen zöldségek vannak itthon és már neki is kezdtem.
Ezt a rétest persze bármilyen zöldségekkel el lehet készíteni,  persze olyanokkal amik illenek a hús, vagy a mártás mellé.

Hozzávalók:

1 cs. réteslap
1 pohár -2dl- zöldborsó
1 pohár -2dl- csemegekukorica
fél db sárgarépa
2dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
õrölt fehér bors

olaj a réteslap lekenéséhez
lenmag a rétes megszórásához

A zöldségeket megfõztem.
A tejfölbe belereszeltem a sajtot, sózom, borsozom és belevágtam a petrezselyemzöldet.
Amikor kihûltek a zöldségek akkor belekevertem a fûszeres tejfölbe.
Ez egy sûrû állagú massza.

A réteslapot kibontottam és egy sorban ráhalmoztam a masszát.
Feltekertem, megkentem olajjal a tetejét és megszórtam lenmaggal.
Sütés elõtt......

......és sütés után.

Batyukat is csináltam.

Batyu.


Sütõpapírral kibélelt tepsibe tettem és elõmelegített gázsütõbe 10 perc alatt megsütöttem 6-os fokozaton.

Magában is nagyon finom, de hússal sokkal finomabb lesz.

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/04/zold...

sponsored links

Keres?s