ZÖLDSÉGES RÉTES ÉS BATYU
sponsored links
Zöldséges rétes, amit köretnek szeretnék majd..... |
Eszembe jutott, hogy még rétest nem ettünk husi mellé. Megnéztem milyen zöldségek vannak itthon és már neki is kezdtem.
Ezt a rétest persze bármilyen zöldségekkel el lehet készíteni, persze olyanokkal amik illenek a hús, vagy a mártás mellé.
Hozzávalók:
1 cs. réteslap
1 pohár -2dl- zöldborsó
1 pohár -2dl- csemegekukorica
fél db sárgarépa
2dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
õrölt fehér bors
só
olaj a réteslap lekenéséhez
lenmag a rétes megszórásához
A zöldségeket megfõztem.
A tejfölbe belereszeltem a sajtot, sózom, borsozom és belevágtam a petrezselyemzöldet.
Amikor kihûltek a zöldségek akkor belekevertem a fûszeres tejfölbe.
Ez egy sûrû állagú massza.
A réteslapot kibontottam és egy sorban ráhalmoztam a masszát.
Feltekertem, megkentem olajjal a tetejét és megszórtam lenmaggal.
Sütés elõtt...... |
......és sütés után. |
Batyukat is csináltam. |
Batyu. |
Sütõpapírral kibélelt tepsibe tettem és elõmelegített gázsütõbe 10 perc alatt megsütöttem 6-os fokozaton.
Magában is nagyon finom, de hússal sokkal finomabb lesz.
Jó étvágyat!