ZÖLDSÉGES HALGALUSKA LEVES
sponsored links
Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 1 nagyobb cukkini, 5 dkg póréhagyma, 3 liter zöldségleves alaplé, 20 dkg szálkamentes édesvízi halfilé,2 dl tejszín, 1 tojásfehérje, só, õrölt bors, citromlé, 4 szál petrezselyem
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékony karikákra szeljük. A cukkinit 1/2 cm vastagon meghámozzuk, héját gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra vágjuk. A pórét félbevágjuk, és a cukkinival azonos méretûre aprítjuk. 2 nagy merõkanál levest felforralunk, beledobjuk a zöldségeket, fedõ alatt 10-12 percig fõzzük. A halfilét felkockázzuk, aprítógépbe szórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, frissen õrölt borsot, és finom péppé habosítjuk. Felforraljuk a maradék levest. Két egymásba forgatott kiskanállal galuskákat szaggatunk a masszából, a levesbe merítjük, és forralással 5 percig fõzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, ha kell, sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és csészékbe szedve tálaljuk.