ZÖLDSÉGES FEHÉRBABLEVES
sponsored links
Eddig elég kevés leves került fel a blogra, pedig mi nagyon levesesek vagyunk.
Bableves is gyakran van nálunk. A száraz fehér babból pedig igen finomat lehet fõzni.
2 dl-es pohár száraz fehér bab
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
só, delikát, õrölt bors, fûszerpaprika ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 ek. liszt
kockatészta
A száraz babot megmosom.
Háromszoros mennyiségû vízben beteszem a mikróba kb. 15 percre. Ezzel megspórolhatjuk az áztatási idõt, ez a 15-20 perc annyit jelent mintha több órát áztatnánk.
A sárgarépát és a gyökeret megpucolom, felkarikázom, a babbal és az egész vöröshagymával felteszem fõni.
Fûszereztem.
Legalább másfél órát fõztem.
Az olajban megpirítottam a lisztet és a fokhagymát is ebbe vágtam bele. Felöntöttem hideg vízzel és berántottam vele a levest.
A tésztát egy lábasban megpirítottam és belefõztem a levesbe.
Jó étvágyat!