ZÖLDSÉGES BULGUR
sponsored links
ZÖLDSÉGES BULGUR
1 bögre nagyobb szemû bulgur
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
fél zellergumó
1 padlizsán
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
pár koktélparadicsom
2 ek. szójaszósz
1 kk. római kömény
1kk. cayenne bors ( csípõs!)
kevés olaj
só, bors
friss petrezselyem
A bulgurt kétszeres mennyiségû vízzel leforrázom, lefedem és 20 percig állni hagyom. Ezalatt a vizet felszívja és szépen megpuhul. A padlizsánt felkockázom, besózom. A hagymát felszeletelem, a zöldségeket kis kockákra, a paradicsomot félbe vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát és fokhagymát, majd hozzáteszem a felkockázott zöldségeket a padlizsán kivételével. Fedõ alatt puhára párolom. A padlizsánt leöblítem, lecsepegtetem és külön serpenyõben kevés olajon megsütöm. Legvégül összeforgatom az elkészült hozzávalókat, a bulgurt, a sült padlizsánt és a párolt zöldségeket. Szójaszósszal, római köménnyel , feketeborssal és cayenne borssal fûszerezem, sózom ha szükséges. Nagyon sok petrezselyemmel megszórom.
Tükörtojással tálalom.