ZÖLDBORSÓLEVES

2014-07-13

sponsored links

Egyik kedvenc levesem.
A zöldborsóból ilyenkor nagyon finomat lehet fõzni. Pedig már a fagyasztóból vettem elõ, de azért még mindig nagyon jó íze van.






Leszedtük, kifejtettük és akkor beraktuk a fagyasztóba. Most pedig leves lett belõle.

1 kg kifejtett borsó
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
só, fûszerpaprika, õrölt bors, delikát ízlés szerint
petrezselyemzöld 
3 ek. olaj

Az olajat felmelegítettem és beletettem a megpucolt, sózott és felkarikázott zöldségeket.
Amikor már a répától színt kap az olaj akkor hozzáadtam a zöldborsót és az egész vöröshagymát, majd felöntöttem vízzel.
Amikor már puhák a zöldségek akkor fûszerezem.

Fõztem bele tésztát.
Nem mindig szoktam, de most szárazon  - vagyis nem tettem alá olajat-  megpirítottam a kockatésztát és belefõztem a a levesbe.
Anyósom tésztával ellát.....
 Tálaláskor összevágott petrezselyemzöldet tehetünk még bele. Én most nem tettem.

Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/07/zold...

sponsored links

Keres?s