ZÖLDBORSÓLEVES
sponsored links
Egyik kedvenc levesem.
A zöldborsóból ilyenkor nagyon finomat lehet fõzni. Pedig már a fagyasztóból vettem elõ, de azért még mindig nagyon jó íze van.
Leszedtük, kifejtettük és akkor beraktuk a fagyasztóba. Most pedig leves lett belõle.
Az olajat felmelegítettem és beletettem a megpucolt, sózott és felkarikázott zöldségeket.
Amikor már a répától színt kap az olaj akkor hozzáadtam a zöldborsót és az egész vöröshagymát, majd felöntöttem vízzel.
Amikor már puhák a zöldségek akkor fûszerezem.
Fõztem bele tésztát.
Nem mindig szoktam, de most szárazon - vagyis nem tettem alá olajat- megpirítottam a kockatésztát és belefõztem a a levesbe.
Tálaláskor összevágott petrezselyemzöldet tehetünk még bele. Én most nem tettem.
Jó étvágyat!
A zöldborsóból ilyenkor nagyon finomat lehet fõzni. Pedig már a fagyasztóból vettem elõ, de azért még mindig nagyon jó íze van.
Leszedtük, kifejtettük és akkor beraktuk a fagyasztóba. Most pedig leves lett belõle.
1 kg kifejtett borsó
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
só, fûszerpaprika, õrölt bors, delikát ízlés szerint
petrezselyemzöld
3 ek. olaj
Az olajat felmelegítettem és beletettem a megpucolt, sózott és felkarikázott zöldségeket.
Amikor már a répától színt kap az olaj akkor hozzáadtam a zöldborsót és az egész vöröshagymát, majd felöntöttem vízzel.
Amikor már puhák a zöldségek akkor fûszerezem.
Fõztem bele tésztát.
Nem mindig szoktam, de most szárazon - vagyis nem tettem alá olajat- megpirítottam a kockatésztát és belefõztem a a levesbe.
Anyósom tésztával ellát..... |
Jó étvágyat!