ZÖLDBAB LEVES
sponsored links
ZÖLDBAB LEVES
Ki hogyan szokta a zöldbab levest készíteni? Én a Horvát Ilona féle szakácskönyben is megtalálható verziót használom..
HOZZÁVALÓK
40 dkg zöldbab / 1 csomag fagyasztott zöldbabot használtam
2 evõkanál olaj
3 dkg liszt
hagyma, paprika, 1 kanál tejföl, ecet, sóvagy ételízesítõ.
ELKÉSZÍTÉSE
- A zöldbabot forró vízbe tesszük, sózzuk, s ha puhára fõtt, világos hagymás rántással berántjuk.
- Berántás után is legalább 10 percig fõzzük.
- Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evõkanál tejföllel tálaljuk.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.