ZÖLDBAB LEVES

2014-03-18

sponsored links

ZÖLDBAB LEVES


Ki hogyan szokta a zöldbab levest készíteni? Én a Horvát Ilona féle szakácskönyben is megtalálható verziót használom..

HOZZÁVALÓK

40 dkg zöldbab / 1 csomag fagyasztott zöldbabot használtam
2 evõkanál olaj
3 dkg liszt
hagyma, paprika, 1 kanál tejföl, ecet, sóvagy ételízesítõ.


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A zöldbabot forró vízbe tesszük, sózzuk, s ha puhára fõtt, világos hagymás rántással berántjuk.
  2. Berántás után is legalább 10 percig fõzzük. 
  3. Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evõkanál tejföllel tálaljuk.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.



Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/03/zold...

sponsored links

Keres?s