Zuza pörkölt

2017-11-04

sponsored links

https://ketkes.com/a-csirkezuza-csodas-hatasa/

"... a szárított és porrá õrölt csirkezúza nem teszi tönkre a bél mikroflóráját, ugyanakkor ugyanolyan hatékonyan méregteleníti a szervezetet.

A csirkezúza cinket tartalmaz, mely ásványi anyag nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, ezért értékes és egészséges táplálék. A cinkhiány könnyen a szervezet immunrendszerének meggyengüléséhez vezethet, ...

A cink ezenkívül erõsíti a körmöket és a hajat is.

A csirkezúza magas fehérjetartalma gyorsítja az anyagcserét, a benne található szelén lassítja az öregedési folyamatokat, és nagyban akadályozza a daganatok kialakulásának kockázatát. A szelén ezenkívül elengedhetetlen több tucat hormon és enzim termeléséhez és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a pajzsmirigy egészséges mûködéséhez a jódon kívül szelénre is szükség van."

Hozzávalók:

  • 0.5 kg csirke zuza
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. édes paprika
  • 1 tk. õrölt bors
  • Víz

AIP-os készítés esetén:  Zöldségpüré – AIP-os “pörkölt” ízesítõ

Elkészítés:

  • A hagymaféléket apróra vágva egy evõkanál zsíron pirítva és 1 dl vízzel felöntve dinszteljük meg.
  • Adjuk az alaphoz a csirke zuzát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy a víz ellepje. Minimum egy óra hosszat kell fõznünk a belsõséget, hogy igazán puha legyen. A közben elfövõ vizet idõnként pótoljuk.
  • Fûszerezzük hagyományosan vagy AIP-osan úgy, hogy a megfõtt zuzához öntünk kb. 3 dl zöldségpürét.

 

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32468

sponsored links

Keres?s