Zuza pörkölt
sponsored links
https://ketkes.com/a-csirkezuza-csodas-hatasa/ "... a szárított és porrá õrölt csirkezúza nem teszi tönkre a bél mikroflóráját, ugyanakkor ugyanolyan hatékonyan méregteleníti a szervezetet. A csirkezúza cinket tartalmaz, mely ásványi anyag nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, ezért értékes és egészséges táplálék. A cinkhiány könnyen a szervezet immunrendszerének meggyengüléséhez vezethet, ... A cink ezenkívül erõsíti a körmöket és a hajat is. A csirkezúza magas fehérjetartalma gyorsítja az anyagcserét, a benne található szelén lassítja az öregedési folyamatokat, és nagyban akadályozza a daganatok kialakulásának kockázatát. A szelén ezenkívül elengedhetetlen több tucat hormon és enzim termeléséhez és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a pajzsmirigy egészséges mûködéséhez a jódon kívül szelénre is szükség van."
Hozzávalók:
- 0.5 kg csirke zuza
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 1 ek. zsír
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek. édes paprika
- 1 tk. õrölt bors
- Víz
AIP-os készítés esetén: Zöldségpüré – AIP-os “pörkölt” ízesítõ
Elkészítés:
- A hagymaféléket apróra vágva egy evõkanál zsíron pirítva és 1 dl vízzel felöntve dinszteljük meg.
- Adjuk az alaphoz a csirke zuzát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy a víz ellepje. Minimum egy óra hosszat kell fõznünk a belsõséget, hogy igazán puha legyen. A közben elfövõ vizet idõnként pótoljuk.
- Fûszerezzük hagyományosan vagy AIP-osan úgy, hogy a megfõtt zuzához öntünk kb. 3 dl zöldségpürét.