Zugevõk, legyetek résen!
sponsored links
Mit tegyen egy jámbor, jóravaló zugevõ, ha egyszer rákíván egy kis tejszínes burgonyára, feketebors mártással?
Nos. Hajában megfõzzük a burgonyát (ha lehet, "kifli-" vagy "saláta" krumplit használjunk)Forró vajba tesszük, megsózzuk és meghintjük petrezselyem zöldjével. Felforrósítunk fõzõtejszínt (lehet mikróban!) ráöntjük a krumplira és pár percig pároljuk, majd összekeverjük a kész borsmártással. Ja, a mártáshoz vajon hagymát pirítunk, rácsurgatunk két evõkanál citromlét és 5 percig fõzzük.
Fél liter vízbe teszünk két babérlevelet, egy csokor petruskát , 15-20 szem feketeborsot és jól kiforraljuk. 5 dkg vajból, 5 dkg liszttel világos mártást készítünk, felöntjük a fûszerek leszûrt levével és addig kevergetjük, míg jól be nem sûrûsödik. Aki valódi borsfüggõ, az még csipetnyi õröltet rászór.
A körülöttünk ólálkodó elszánt húsevõk félrevezetése céljából süthetünk hozzá natúr ...