Zsírszalonna sütése

2013-02-26

sponsored links


Gyerek korom szerves része volt a zsírszalonna sütése. Nagymamám készítette és csak azt használt étel készítéshez olajat nem. Évtizedek teltek el, hogy én csak olajat használtam és csak néha vettem zsírt azt is készen. Egyszer csak jött egy ötlet, hogy veszek zsírszalonnát és abból lesz töpörtyû is.
Arra emlékeztem, hogy végén öntött rá tejet de inkább keresgéltem a neten, hogy biztos ne szúrjam el.
Ráakadtam Jutka néni szakácskönyvére ott részletesen leírja a készítését. Elsõ alkalommal 1 kg-ot vettem mostanában inkább 1,5 kg-t.
Képekben mutatom meg a készítést:

Zsírszalonnát megmostam és felkockáztam, aláöntöttem kilónként 3 dl vizet Alacsony hõfokon lefedve sütöttem 20 percet.

Fedõt levéve magasabb hõfokon folyamatosan keverve sütöttem tovább.

Világos barna színre sütöttem. Ekkor elzártam a lángot. 2 kanál ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~...

sponsored links

Keres?s