Zsíros kifli tökmagliszttel

2012-06-18

sponsored links


Egy újabb különleges lisztet hozok, Duende-nél már láttam vele készült kenyeret, másoknál pedig pogácsát.
Én viszont megint a kedvenc kiflimhez nyúltam a kicsik és nagyok örömére!
A fehér lisztnek csak egy töredékét cseréltem le tökmaglisztre, de már így is egy látványos zöld színû tésztát kaptam, igen karakteres és kellemes ízzel.

Fõbb tulajdonságai ennek a lisztnek, amik mellesleg igen jó tulajdonságok:
  • szénhidrát- és zsírszegény
  • diétás és paleo étrendbe jól beilleszthetõ
  • vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlható
  • készíthetõ belõle pogácsa, péksütemény, kenyér, lepény
  • ételek sûrítésére is alkalmas, mivel sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni
  • magas a fehérje és rosttartalma
Bõvebben pedig itt olvashattok róla.

Hozzávalók a tésztához:
  • 450 g liszt
  • 50 g tökmagliszt
  • 3 dkg élesztõ 1 dl tejben felfuttatva ...

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2012/06/zs...

sponsored links

Keres?s