Zsíros kifli tökmagliszttel
sponsored links
Egy újabb különleges lisztet hozok, Duende-nél már láttam vele készült kenyeret, másoknál pedig pogácsát.
Én viszont megint a kedvenc kiflimhez nyúltam a kicsik és nagyok örömére!
A fehér lisztnek csak egy töredékét cseréltem le tökmaglisztre, de már így is egy látványos zöld színû tésztát kaptam, igen karakteres és kellemes ízzel.
Fõbb tulajdonságai ennek a lisztnek, amik mellesleg igen jó tulajdonságok:
- szénhidrát- és zsírszegény
- diétás és paleo étrendbe jól beilleszthetõ
- vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlható
- készíthetõ belõle pogácsa, péksütemény, kenyér, lepény
- ételek sûrítésére is alkalmas, mivel sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni
- magas a fehérje és rosttartalma
Bõvebben pedig itt olvashattok róla.
Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
- 50 g tökmagliszt
- 3 dkg élesztõ 1 dl tejben felfuttatva ...