Zsíros gombóc
sponsored links
(Tovább kell haladni, de kérlek, nézzétek meg az elõzõ bejegyzést is, segítséget kértem... Köszönöm!!)
Szóval a zsíros gombóc. Étel, amit sosem sikerült jól elkészítenem. Aki ismeri ezt az egyszerû ételt, gondolhatja, hogy nah, ez is tud fõzni! Pedig roppant egyszerû a magyarázata: olyan ételt jól elkészíteni, amit még sosem ettél, olyasvalakinek, akinek az a kedvence, szerintem nem egyszerû. Konkrétan 38 év alatt megpróbáltam egyszer-kétszer. Talán 3-szor. De hol puha lett, hol kemény. Hol apró, hol mittudoménmilyen. Szegény anyósom sosem csinált azért, hogy megkóstolhassam:( Mindig elmondta, hogyan is kell, mert hogy egyszerû ez!. De az a fajta, amit rutinos idõs asszonyok mondanak, hogy amennyit felvesz, meg félmarékkal, stb. Enni pedig azért nem ettem ilyet, mert nálunk nem készítette se nagyanyám, se édesanyám.
A napokban eldöntöttem, még egyszer utoljára megpróbálkozom vele, aztán ha most sem sikerül, közel 18-20 év után, akkor Hasta la Vista baby! Leveszem a várakozók listájáról.
Nem idegeskedtem, szép nyugodtan nekiálltam. Elkészült, tálaltam.... éééés sikerült!:) Legalább is jónak ítélte meg az illetékes:) A receptet jól eltettem, hogy most akkor ez a tuti változat:)
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
0,5 kg burgonya ...