Zsírban sült pulykamáj

2017-08-27

sponsored links

Bármilyen szárnyasmájból finom.
Hozzávalók:

50 dkg pulykamáj
25 dkg kacsazsír (vagy libazsír)
3-4 dl tej
5-6 cikk zúzott 
2 kanál víz

bors
1 kk pirospaprika
chilipehely

A fokhagymás tejbe áztatjuk az inaktól megtakarított pulykamájat, legalább 1 órára. Leszûrjük, szalvétára téve alaposan leszárítjuk.
A zsírt vaslábosba tesszük, hozzáadjuk a májdarabokat, a leszûrt fokhagymadarabokat, a vizet, majd fedõ alatt közepes lángon legalább 10 percig rotyogtatjuk. Végezetül fedõ nélkül 5-6 percig tovább sütjük, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
Fedeles edénykébe szedjük, ráöntjük a zsírt, majd lehûtjük.
Friss, házi kenyérrel, lilahagymával fogyaszthatjuk.




Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/08/zsirban-...

sponsored links

Keres?s