Zsázsás-újhagymás bundáskenyér

2014-04-06

sponsored links


Kerti zsázsát csíráztattam!
Ez a növényke, amit salátatorma, szépítõfû, kerti torma, kerti rézsuka, kányafûnek is neveznek a legrövidebb tenyészidejû zöldségnövényünk.





A kerti zsázsa termesztése:
Legegyszerûbb lapos tálkákba, mûanyag edénybe beleágyazni papirtörlõdarabot, vattát, itatóspapírt vagy papírzsebkendõt.
Bevizezzük annyira, hogy jól átnedvesedjen, és megszórjuk a zsázsamagokkal.
Világos helyre, ablakpárkányra helyezzük, és mindennap ellenõrizzük, hogy jó vizes legyen a "talaja".
Néhány nap alatt csírázni kezdenek, és jó esetben már egy hét múlva "szüretelhetõ".
Íze a tormáéra hasonlít, kicsit csípõs, sok C-vitamint, vasat tartalmaz.
Alkalmas szendvicsek, saláták ízesítésére, ételek díszítésére, mártások, levesek készítésére.
Frissen "szüretelve" fóliába csavarva fagyasztóban egész évben tárolhatjuk.


Hozzávalók:

  • kenyér
  • 2 tojás
  • egy marék kerti zsázsa (csíráztatott )
  • pár szál újhagyma
  • 1 kk mustár
  • olaj



Elkészítése:
A felvert tojásba belekeverjük az ollóval levágott kis zsázsalevélkéket, és a gyenge szárát is.
Az újhagymát is belemetéljük, sózzuk, egy kiskanál mustárt is adtam hozzá, hogy még jobban erõsítsem a fûszeres ízeket.
Olajban kisütöttem, és teával fogyasztottuk.


Fedezzük fel a kerti zsázsát:


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/04/zsa...

sponsored links

Keres?s