Zsázsás-újhagymás bundáskenyér
sponsored links
Kerti zsázsát csíráztattam!
Ez a növényke, amit salátatorma, szépítõfû, kerti torma, kerti rézsuka, kányafûnek is neveznek a legrövidebb tenyészidejû zöldségnövényünk.
A kerti zsázsa termesztése:
Legegyszerûbb lapos tálkákba, mûanyag edénybe beleágyazni papirtörlõdarabot, vattát, itatóspapírt vagy papírzsebkendõt.
Bevizezzük annyira, hogy jól átnedvesedjen, és megszórjuk a zsázsamagokkal.
Világos helyre, ablakpárkányra helyezzük, és mindennap ellenõrizzük, hogy jó vizes legyen a "talaja".
Néhány nap alatt csírázni kezdenek, és jó esetben már egy hét múlva "szüretelhetõ".
Íze a tormáéra hasonlít, kicsit csípõs, sok C-vitamint, vasat tartalmaz.
Alkalmas szendvicsek, saláták ízesítésére, ételek díszítésére, mártások, levesek készítésére.
Frissen "szüretelve" fóliába csavarva fagyasztóban egész évben tárolhatjuk.Hozzávalók:
- kenyér
- 2 tojás
- egy marék kerti zsázsa (csíráztatott )
- pár szál újhagyma
- só
- 1 kk mustár
- olaj
Elkészítése:
A felvert tojásba belekeverjük az ollóval levágott kis zsázsalevélkéket, és a gyenge szárát is.
Az újhagymát is belemetéljük, sózzuk, egy kiskanál mustárt is adtam hozzá, hogy még jobban erõsítsem a fûszeres ízeket.
Olajban kisütöttem, és teával fogyasztottuk.
Fedezzük fel a kerti zsázsát: