Zsályás sárgaborsó-krémleves
sponsored links
Hiába, na, télen jobban csúsznak a krémlevesek.:) Ez a leves pedig: amennyire egyszerû, annyira nagyszerû is. Néhány hozzávaló, de nagyszerû ízélmény. Próbáljátok csak ki! :)
Zsályás sárgaborsó-krémleves
Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 2 sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, néhány levélke friss zsálya vagy 1 teáskanál szárított, morzsolt zsálya, 2 dl tejszín, só, citromlé.
Elkészítése: Ha lehetõségünk van rá, illetve ha eszünkbe jut :P, a több vízben átmosott sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap fõni tesszük kb. 3 l hideg vízben. Miután fölforrt, a lángot mérsékeljük, és habját leszedegetjük. Csendes ...