Zsályás-kolbászos húsgombócok spagettivel és paradicsomszósszal
sponsored links
Biztos találkoztatok már azzal a jelenséggel, hogy ugyanaz az étel más formában sütve-fõzve-feldolgozva valami titokzatos okból egy fokkal feljebb lép, ízesebb, érdekesebb, finomabb lesz. Így jártunk mi is ezzel az eredetileg szósz formájában létezõ raguval: szétválasztottam a paradicsomos alapot a fûszeres hústól, és az utóbbi idõk egyik legütõsebb olaszos fogása lett belõle. A szósz egy kevéssé értékelhetõ fotóval már jó pár éve fenn van a blogon, ember ki nem próbálta szerintem, pedig megérdemli. Ha pedig egy kis energiatöbblettel húsgombócos mártássá alakul, akkor esélyes, hogy az asztalnál ülõ pasik elégedett szuszogással lapátolják befele az utolsó gombócig. Nálunk teljesen kidõltek tõle...:)
Hozzávalók ( 4 személyre)
- a gombócokhoz
25 dkg sovány darált hús (én most pulykát használtam)
10 dkg csípõs szárazkolbász
6 nagy levél zsálya
6 gerezd fokhagyma
1 zsemle
1 kicsi tojás vagy egy tojás fele
fél tk.só
bors
- a mártáshoz
7 ek. olívaolaj
3 ek. sûrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma ...
fél tk.só
bors
- a mártáshoz
7 ek. olívaolaj
3 ek. sûrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma ...