Zsályás karalábékrémleves
sponsored links
Húsvétkor ez a leves biztosan ott lesz az asztalon. Most használtam elõször karalábéhoz zsályát, elég jól megvannak egymással. A gyereklány is jóváhagyta, zöld utat kapott. Fõleg, hogy megfõzni is segített, no meg segédkezett a fényképezésnél is.
Elõkészítés: 5 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc + pár perc az összeállítás
Hozzávalók (4 fõre):
3 nagyobb karalábé + néhány zsengébb levél
2 vastagabb szál újhagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
1,5 l víz
2 ek. olívaolaj
só, frissen tekert bors
1 dl tejszín (nem fõzõ)
1 ek. citromlé
10 ? 12 kisebb zsályalevél
Megpucoltam az újhagymát, a fokhagymát és a karalábékat is. A karalábé zsenge leveleit megmostam. Az újhagymát felszeleteltem. Egy közepes lábast hevíteni hevíteni kezdtem. Beleöntöttem az olívaolajat, közepesre mérsékeltem a lángot és rádobtam az újhagymát. Enyhén sóztam, majd 4 ? 5 perc alatt megpároltam. Ezalatt felkockáztam a karalábékat is.
Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadtam az összelapított fokhagymagerezdeket és még 1 percig pároltam. Rátettem a felkockázott karalábét, sóztam, és újabb 5 percig erõsebb lángon kicsit lepirítottam. Felöntöttem a vízzel, beledobtam a zsenge karalábéleveleket is, majd fedõ alatt puhára fõztem.
Amikor a karalábé megpuhult, lehúztam a lábast a tûzrõl, beletettem a finomra aprított zsályát, és botmixerrel krémesre turmixoltam a levest. Hozzácsorgattam a tejszínt, a citromlevet, alaposan elkevertem. Még egyszer megkóstoltam és egy csipet sót még adtam hozzá.
A facebook-on itt találtok meg.
Karalábéfõzelék joghurttal és citrommal
Zellerkrémleves pirított paprikával és szalonnapörccel
Citromos kókusztejes krumplikrémleves
Korianderes kukorica krémleves édesburgonya csipsszel
Elõkészítés: 5 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc + pár perc az összeállítás
Hozzávalók (4 fõre):
3 nagyobb karalábé + néhány zsengébb levél
2 vastagabb szál újhagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
1,5 l víz
2 ek. olívaolaj
só, frissen tekert bors
1 dl tejszín (nem fõzõ)
1 ek. citromlé
10 ? 12 kisebb zsályalevél
Megpucoltam az újhagymát, a fokhagymát és a karalábékat is. A karalábé zsenge leveleit megmostam. Az újhagymát felszeleteltem. Egy közepes lábast hevíteni hevíteni kezdtem. Beleöntöttem az olívaolajat, közepesre mérsékeltem a lángot és rádobtam az újhagymát. Enyhén sóztam, majd 4 ? 5 perc alatt megpároltam. Ezalatt felkockáztam a karalábékat is.
Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadtam az összelapított fokhagymagerezdeket és még 1 percig pároltam. Rátettem a felkockázott karalábét, sóztam, és újabb 5 percig erõsebb lángon kicsit lepirítottam. Felöntöttem a vízzel, beledobtam a zsenge karalábéleveleket is, majd fedõ alatt puhára fõztem.
Amikor a karalábé megpuhult, lehúztam a lábast a tûzrõl, beletettem a finomra aprított zsályát, és botmixerrel krémesre turmixoltam a levest. Hozzácsorgattam a tejszínt, a citromlevet, alaposan elkevertem. Még egyszer megkóstoltam és egy csipet sót még adtam hozzá.
A facebook-on itt találtok meg.
Innen is szemezgethettek
Karalábéfõzelék joghurttal és citrommal
Zellerkrémleves pirított paprikával és szalonnapörccel
Citromos kókusztejes krumplikrémleves
Korianderes kukorica krémleves édesburgonya csipsszel