Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával

2014-06-08

sponsored links

Az egyszerûség jegyében készült az étel: hagyományos hozzávalók, hagyományos társítás és hagyományos ízvilág. Mégis - összességében véve - abszolút különleges. Boldog pünkösdöt mindenkinek! :)


Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kacsacomb (4 db), só, bors, 10-15 zsályalevél, 1/2 dl olaj; a körethez: 80 dkg apróbb szemû újkrumpli, 2-3 evõkanál barna cukor, 1 kisebb zöld csípõs paprika, 1 fej új fokhagyma, 3-4 evõkanál olaj, só; a salátához: 2 kígyóuborka, 1 kisebb hagyma, só, cukor, ecet, olívaolaj.

Elkészítése: A kacsacombot alaposan megtisztítjuk minden tokmaradványtól, majd megmossuk, és szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük só és bors keverékével, majd mindegyiknek a bõre alá dugunk 2-3 zsályalevelet. A combokat jénaiba helyezzük, mindegyikre teszünk még 1-1 zsályalevelet, majd felforrósítjuk az olajat, és rálocsoljuk a combokra. Aláöntünk még kb. 2 dl vizet (lehet bort is, de most nem ezt tettem), lefedjük, és betoljuk a hideg sütõbe. A sütõt bekapcsoljuk 150 fokra, és ettõl kezdve 2 óráig hagyjuk párolódni-puhulni. Végül a fedõt levesszük, a hõt 220 fokra emeljük, és 5-10 perc alatt a kacsacombokat szépen megpirítjuk. Ezalatt a krumplit jól megmossuk, héjában megfõzzük, majd miután hûlt egy keveset, megpucoljuk. Az olajat fölforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és csípõs paprikát, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük 1/2 dl vízzel, hagyjuk a cukrot föloldódni, majd rádobjuk az egészben hagyott krumplit, megsózzuk, és alaposan összerázogatjuk, hogy a karamell bevonja a krumplit. A salátához az uborkát meg a hagymát vékonyra gyaluljuk, és fölöntjük sós-cukros-ecetes lével. Tálalás elõtt a lé nagyrészét leöntjük, a zöldséget pedig meglocsoljuk olívaolajjal is.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/06/z...

sponsored links

Keres?s