Zsályás csirkemell baconben sütve
sponsored links
Nagymamám adott zsályaleveleket, gondoltam még frissen készítek belõle valamit, így született meg ez a recept. Friss zsályalevelek hiányában akár bazsalikom levéllel is el tudom képzelni, de akár anélkül is.
Zsályás csirkemell baconben sütve
Hozzávalók:
- 5 vékony szelet csirkemell
- 3 cikk fokhagyma
- olívaolaj
- só
- 2 ek citromlé
- 12 dkg füstölt sajt
- 5 szelet bacon
- 10-15 db friss zsályalevél
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A csirkemelleket egy nappal sütés elõtt bepácoljuk: sózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, leöntjük olívaolajjal, citromlével és egy zárt dobozba egy éjszakára a htõbe tesszük.
Minden szelet baconre egy szelet csirkemellfilét teszünk (amit lecsepegtetünk az olajtól), ráhelyezünk 2-3 zsályalevelet (a zsályalevelek nagyságától függõen), a füstölt sajtot reszelve vagy szeletekbe is tehetjük rá, majd beborítjuk a bacon két végével. Egy tepsibe helyezzük a becsomagolt szeleteket, aláöntjük a bort, majd 180 fokon a bacon pirulásáig sütjük. Közben egyszer meglocsoljuk az alatta levõ borral, hogy ne száradjon ki.
Végre csodajó, "naprakiülnivaló" idõ van! :) Olyannyira, hogy már az árnyékot keressük. Elsõ babás nyár lesz az idei :)
Amikor mama altatni próbál, de a baba másképp gondolja. :)