Zsályás citromvajas csirkerolád és pirított zöldség saláta

2014-06-22

sponsored links






Egy fõétel és nem desszert, igen ritka, hogy ilyesmit van idõm és kedvem fotózni mostanában. De csak, hogy lássátok, tényleg nem csak édességen élünk. Nagyon kedvelem a zsályát, eléggé intenzív és aromás, szerintem nagyon jól passzol a csirkéhez. Nagyon finom lett így a körettel együtt, igazán jót ettünk:)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
Himalája só
fehérbors
10-12 db zsályalevél apróra vágva
5 dkg puha kókuszvaj
fél citrom leve
1 bio citrom reszelt héja
1 tk. mustárpor
3 gerezd fokhagyma

A körethez:
3 db sárgarépa
1 fej karfiol
30 dkg zöldspárga
2-3 ek. kókuszvaj vagy zsír
3 ek. almaecet
1 ek. erythritol
1/2 tk. só
3 ek. olíva olaj
5 db. fõtt tojás

A csirkemell filéket felszeleteltem, vékonyra kiklopfoltam, megszórtam kevés sóval és fehérborssal, bedörzsöltem a szeleteket. A puha kókuszvajat kikvertem a többi hozzávalóval és bekentem vele a szeleteket, feltekertem, fogpiszkálóval megtûztem. Egy teflonos serpenyõben aranysárgára sütöttem a tekercsek külsejét, majd egy jénaiba fektettem õket. A végén rákanalaztam a serpenyõben maradt szaftot és forró sütõben megsütöttem, kb 20-25 perc. A tojásokat keményre fõztem, megpucoltam, majd féretettem. A sárgarépát kisebb hasábokra vágtam, a karfiolt rózsáira szedtem, a zöldspárgát kisebb darabokra vágtam. Egy gõzölõbetétes fazékban megpároltam a zöldségeket, de nem teljesen puhára. Serpenyõben egy kevés zsiradékon megpirítottam az elõpárolt zöldségeket, egy nagy tálba tetettem, a darabolt tojásokkal együtt. Az almaecetet kikevertem az édesítõvel, sóval, majd elkevertem az olíva olajjal, ezt a salátára locsoltam, óvatosan összevegyítettem. A megsült zsályás csirkét kisebb szeletekre vágtam és a meleg salátával tálaltam. Nagyon finom, próbáljátok ki:)



 Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s