Zsályás citromvajas csirkerolád és pirított zöldség saláta
sponsored links
Egy fõétel és nem desszert, igen ritka, hogy ilyesmit van idõm és kedvem fotózni mostanában. De csak, hogy lássátok, tényleg nem csak édességen élünk. Nagyon kedvelem a zsályát, eléggé intenzív és aromás, szerintem nagyon jól passzol a csirkéhez. Nagyon finom lett így a körettel együtt, igazán jót ettünk:)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
Himalája só
fehérbors
10-12 db zsályalevél apróra vágva
5 dkg puha kókuszvaj
fél citrom leve
1 bio citrom reszelt héja
1 tk. mustárpor
3 gerezd fokhagyma
A körethez:
3 db sárgarépa
1 fej karfiol
30 dkg zöldspárga
2-3 ek. kókuszvaj vagy zsír
3 ek. almaecet
1 ek. erythritol
1/2 tk. só
3 ek. olíva olaj
5 db. fõtt tojás
A csirkemell filéket felszeleteltem, vékonyra kiklopfoltam, megszórtam kevés sóval és fehérborssal, bedörzsöltem a szeleteket. A puha kókuszvajat kikvertem a többi hozzávalóval és bekentem vele a szeleteket, feltekertem, fogpiszkálóval megtûztem. Egy teflonos serpenyõben aranysárgára sütöttem a tekercsek külsejét, majd egy jénaiba fektettem õket. A végén rákanalaztam a serpenyõben maradt szaftot és forró sütõben megsütöttem, kb 20-25 perc. A tojásokat keményre fõztem, megpucoltam, majd féretettem. A sárgarépát kisebb hasábokra vágtam, a karfiolt rózsáira szedtem, a zöldspárgát kisebb darabokra vágtam. Egy gõzölõbetétes fazékban megpároltam a zöldségeket, de nem teljesen puhára. Serpenyõben egy kevés zsiradékon megpirítottam az elõpárolt zöldségeket, egy nagy tálba tetettem, a darabolt tojásokkal együtt. Az almaecetet kikevertem az édesítõvel, sóval, majd elkevertem az olíva olajjal, ezt a salátára locsoltam, óvatosan összevegyítettem. A megsült zsályás csirkét kisebb szeletekre vágtam és a meleg salátával tálaltam. Nagyon finom, próbáljátok ki:)
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)