Zsályás borjúrolád érlelt sonkában - párolt és grillezett zöldségekkel, francia krumplipüréágyon, mascarponés mártásával
sponsored links
Igazi vasárnapi étel: egyszerû, elegáns, szemrevaló. Persze pont ennyire finom is.
A hentesek nem kényeztetnek el minket borjúhússal, az biztos, de a borjúcomb még csak-csak hozzáférhetõ. Így volt ez most is, azonnal lecsaptam rá. Nem vettem nagyon sokat, mert nem olcsó. Az egész szeletekbõl és a nyesedékbõl éppen két, bõven 4 adagra elégséges étel készült.
A napokban mutattam be a borjú Stroganoff spagettit, melyet a nyesedékbõl készítettem. Ez is egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, finom, és nem utolsó sorban pedig mutatós is. Érdemes belenézni a receptbe.
Gondolkodtam, hogy a szelet borjúcombokat milyen ízekre hangoljam, végül olaszos ízekre hangolódtam. De a lehetõ legegyszerûbben.
(Nem olyan régen mutattam be borjú saltimboccát és csirkés saltimboccát is, illetve egy egyben sült fokhagymás-rozmaringos bõrõs karajt toszkán módra.)
Éppen a múltkorában fõzött Jamie Oliver egy olasz családnál. A Mamma és a Jamie ételét hasonlították össze, és ...