Zsályás borjúrolád érlelt sonkában - párolt és grillezett zöldségekkel, francia krumplipüréágyon, mascarponés mártásával

2012-03-02

sponsored links


Igazi vasárnapi étel: egyszerû, elegáns, szemrevaló. Persze pont ennyire finom is.

A hentesek nem kényeztetnek el minket borjúhússal, az biztos, de a borjúcomb még csak-csak hozzáférhetõ. Így volt ez most is, azonnal lecsaptam rá. Nem vettem nagyon sokat, mert nem olcsó. Az egész szeletekbõl és a nyesedékbõl éppen két, bõven 4 adagra elégséges étel készült.
A napokban mutattam be a borjú Stroganoff spagettit, melyet a nyesedékbõl készítettem. Ez is egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, finom, és nem utolsó sorban pedig mutatós is. Érdemes belenézni a receptbe.

Gondolkodtam, hogy a szelet borjúcombokat milyen ízekre hangoljam, végül olaszos ízekre hangolódtam. De a lehetõ legegyszerûbben.
 Egyébként az olasz konyha az, amely bízik az egyszerûségben, ezért is csodálom annyira. Kevés, de nagyszerû alapanyag, melyek zseniálisan össze vannak válogatva, és hangolva. Számomra is ez az olasz konyha, olasz ízek lényege. A borjú egyébként is az olasz konyha központi figurája, szoktam is mondogatni, hogy felõlem a pizzát, de még a tésztaételeket is elfelejthetnénk, ha az olasz húsételekrõl van szó: a saltimbocca, az osso bucco, a scaloppine és még sorolhatnám az olasz húsételeket, melyekért odaadnám a fél királyságomat.

Éppen a múltkorában fõzött Jamie Oliver egy olasz családnál. A Mamma és a Jamie ételét hasonlították össze, és ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s