Zsályavirágzás és leves

2011-04-29

sponsored links

Ha van egy jó alapreceptünk (jelen esetben sárgarépa krémlevesrõl beszélek), ami bevált, az ízesítést variálva, annyi, de annyi finomság születhet. Az arányokat tekintve ez a megoldás nekem bejött, elhagytam belõle a chilit, curryt. Viszont adtam hozzá friss zsályalevelet és egy teljesen más ízû levest ettünk.

Egyébként virágzik a zsályám. Nagyon meglepõdtem ezen, mert tavaly   magról keltek, majd szétpalántáztam õket. Annyira ügyesen viselték a telet, szépen növögetnek és néhány napja bimbós állapotban vannak. Amirõl beszélek, az a kerti zsálya. Van viszont egy tõ tarka levelû is, amit -ha jók az információim- orvosi zsályának hívnak. Nos azon nincsen bimbó. Évekkel ezelõtt ugyanez a tarka levelû fajta volt már nekem, csak szegények elpusztultak, mert építkezésnél kellett a hely és fel kellett számolnunk egy ágyást, ahol õk éltek. Az áttelepítést pedig nem bírták ki. Szerintem azok nem virágoztak, legalábbis úgy emlékszem, pedig azok is voltak kb. 2  évesek. Vajon fajtától függ a virágzás ideje? Majd utána nézek....
Mindenesetre annyira szépek most ezek a fûszernövények, hogy igyekszem minél több ételnél felhasználni a leveleket.



És hihetetlen, hogy nem kellett a családnak könyörögni, hogy egyenek a répalevesbõl. Minden rábeszélés nélkül megettek egy-egy tányérral. Hmm... fejlõdés.

Folytats a blogon ... faluvgikurtakonyha.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s