ZSÁLYÁS, LIME-OS ARANYDURBINCS
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
- só
- frissen õrölt bors
- 1/2 csokor zsálya
- 1/2 lime
- olívaolaj
- vaj
a körethez:
- 6-8 közepes burgonya
- só
- olaj
a tálaláshoz:
- 2 zsályaág
- 1 lime
- Az aranydurbincsot beirdaltam, kívül-belül sóztam és borsoztam.
- A hasüregébe töltöttem a zsályát és a felkarikázott lime-ot, hústûvel megtûztem.
- Nagyobb serpenyõben kevés olívaolajat és vajat hevítettem, majd kis lángon, 15-20 perc alatt szép pirosra sütöttem a halak mindkét oldalát.
- A körethez a burgonyát meghámoztam, uborkagyalun vékonyra szeleteltem.
- Váltott vízben többször megmostam, tiszta konyharuhán kicsit megszárítottam, majd bõ, forró olajban, nagy lángon ropogósra sütöttem.
- A krumpli után a forró olajban megsütöttem a zsályaágakat is.
- A sült burgonyát 2 tányérra halmoztam, sóztam, és ráfektettem az aranydurbincsot.
- A pirított zsályával és lime-szeletekkel díszítve, lime-lével meglocsolva fogyasztottuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában, háttér most is a Fotókelléktõl.