Zsuzsi szelet
sponsored links
Már egy pár hónapja sütöttem ezt a fincsi süteményt,de így húsvét elõtt megmutatom,hátha valaki kedvet kap hozzá az ünnepekre. A recept Egy Csipettõl való amit ezúton is köszönök,mindent a leírtak szerint készítettem,ahogy nála volt a recepten megadva,nagyon finom lett a végeredmény ,és gyorsan elfogyott,ha idõm engedi,mindenképpen szeretném húsvétra is elkészíteni ezt az ünnepi süteményt ,bátran ajánlom .
A vajat a mézzel és a cukorral felolvasztom, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrom. Egy két órán át pihentetem a tésztát ,de lehet egy napot is,de nem kell hûtõbe tenni.
Miután pihent a tésztából 4 db 30x30 lapot nyújtok belõle,hogy egyforma legyen készítettem egy sablont hozzá ,ahogy Csipetnél láttam 3 darabba szedtem ,a nagy gombócot, kb. 2 mm vékonyra nyújtottam, majd méretre szabtam. A három lap maradékából készítem a 4. lapot. A lapokat egy tepsi hátán sütöm, sütõpapíron. 170 °C-on elõmelegített sütõben kb. 6-7 perc alatt megsülnek,vigyázzunk ne égjenek meg!. A lapok sütése közben megfõztem, majd kihûtöttem a pudingot, majd vajjal, porcukorral és egy kis vanília eszenciával habosra kevertem. A lapokat a krémmel megkentem,az utolsót üresen hagytam. Lehûtöttem a süteményt, végül csokimázzal bevontam a tetejét.Egy éjszakát betettem a hûtõbe és ezután szeleteltem fel.
A tészta hozzávalói:
15 dkg cukor
5 nagy evõkanál
5-6 dkg vaj
40 dkg liszt
1/2 evõkanál szódabikarbóna (8-9 g)
3 dkg kakaópor (2 hatalmas kanálnyi)
csipet só
2 tojás
szükség esetén kevés tejjel lehet a tésztát alaposabban összedolgozni (kb. 1-2 evõkanál)
A krémhez hozzávalói:
3 csomag vaníliás pudingpor
1 evõkanál liszt
1l tej
5 dkg cukor
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 teáskanál vanília eszencia
Kb 10 dkg csoki a tetejére+1-2 ek olaj
Kb 10 dkg csoki a tetejére+1-2 ek olaj