Zsidó tojás (lengyel tojás)
sponsored links
A zsidó tojás a zsidó konyha hagyományos étele, melyet a szombati ebéd elõételeként szoktak fogyasztani.
Eredetileg libazsír kerül bele, én ezt most ? lehet, hogy szentségtörésként ? vajjal helyettesítettem, illetve luxusként dúsítható zúzott libamájjal is.
Hagyományosan barheszhez - ez egy burgonyás kelt, fonott kalács - szolgálják fel. Akár remek reggeli vagy vacsora is lehet belõle.
Hozzávalók:
3 tojás
4 dkg libazsír (esetemben puha vaj)
1 tk mustár
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük, meghámozzuk és apróra kockázzuk.
A hagymát is felkockázzuk (lehet lereszelni is).
Mindent alaposan elkeverünk.
Konyhalál Facebook oldal itt található!
Forrás: http://mirelle.hu/?p=4231
Hasonló bejegyzések:
Mi volt elõbb, a tyúk vagy a tojás?
Tojáskrém ? Blogkóstoló 9. forduló
Tojás és élesztõ nélküli pogácsa
Vajkaramella diós tojáshabbal
Citromos-kókuszos keksz hímes tojás helyett