Zserbótorta
sponsored links
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
250 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
50 ml tej
10 g friss élesztõ
csipet só
A töltelékhez
150 g darált dió
100 g cukor
200 g sárgabaracklekvár
A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evõkanál olaj
darált dió
A töltelékhez a diót és a cukrot elkeverjük. Az élesztõt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Bõ félórát pihentetjük. Ezután négy egyenlõ részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen mindegyikbõl egy-egy kör alakú lapot nyújtunk.
Az elsõ lapot a sütõpapírral bélelt formába terítjük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukros dióval. Ezt a mûveletet még kétszer megismételjük, végül az egészet befedjük a negyedik lappal.
180 fokra melegített sütõbe toljuk és 30-35 perc alatt megsütjük a süteményt.
Ha teljesen kihûlt, bevonjuk a vízgõz felett megolvasztott csokoládéval és körben megszórjuk darált dióval.
A recept a Kifõztük magazin márciusi számában is megjelent.