Zserbó tönkölylisztbõl
sponsored links
Nagy kedvencünk a zserbo, gondolom ezzel sokan vagyunk így. Az aktualitása, amiért elkészítettem, azon túl, hogy szertjük, ez volt az elsõ konyhai alkotásom, amire emlékszem, az elsõ igazi sikerélmény olyan 15-16 éves koromban, így ezzel szeretnék jelentkezni Nyamm játékára. Egyébként is meg akartam sütni, mert a fiam kérte, hogy tudod anya azt a diósat aminek csoki van a tetején, olyat süssél húsvétra.
Hozzávalók: (nagy méretû gáztepsihez)
75 dkg liszt (50 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg teljeskiõrlésû tönkölyliszt)
22 dkg puha vaj (egy picit csökkentettem a mennyiséget, mert eredetileg 32 dkg)
2 tojássárgája
2 tk. szódabikarbóna
3 ek. méz
1 cs. vaníliás cukor
pici só
1,5 dl natúr joghurt ...
Hogy annak idején milyen recept alapján sütöttem, nem emlékszem, de íme itt van, ahogyan most készítettem, egészségesebb, lightosabb variációban.
Hozzávalók: (nagy méretû gáztepsihez)
75 dkg liszt (50 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg teljeskiõrlésû tönkölyliszt)
22 dkg puha vaj (egy picit csökkentettem a mennyiséget, mert eredetileg 32 dkg)
2 tojássárgája
2 tk. szódabikarbóna
3 ek. méz
1 cs. vaníliás cukor
pici só
1,5 dl natúr joghurt ...