Zserbó tartelette
sponsored links
Olyan, mint a sokak által ismert és szeretett "kosárka", csak nagyobb, ún. tartelette-formában sütve, és a meglepetést elrejti a diós hab: alatta bizony a lekvár mellett egy jó nagy kocka étcsokoládé is olvadozik, ellenállhatatlanná téve a süteményt :-)
A recept négy darabra szól, s meglepõen hamar el is készül. Sokszor hallottam már, mennyire pepecs munka a "kosárka", ezért nem szívesen fognak hozzá a sütéséhez - nekik ajánlom ezt a nagyobb formát s benne ezt a süteményt!
De vigyázat! A tartelette kétszemélyes - egy ember egyszerre nem fogja tudni megenni, ez nem csak egy falat :-)
Ugyanez természetesen a kicsi kosárka formában is elkészíthetõ, vagy egyszerûen csak négyszögletes lappá nyújtva a tésztát, kicsi tepsiben összeállítva, majd sütés után kockákra vágva.
Zserbó tartelette
Elkészítési idõ: 1 óra + az omlós tészta hûtése, min. 30 perc
Hozzávalók 4 darabhoz: ...