Zserbó mogyorós vagy mandulás

2012-01-09

sponsored links


Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütõpor, 40 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 1 zacskó élesztõ, kb. 2.5 dl tej.

Töltelék : fél üveg baracklekvár, 30 dkg darált mogyoró vagy mandula (dió), 25 dkg kristálycukor

Csokimáz: 150 g keserû csoki, 1 kanál olaj, pici kakaó.

A lisztet a sütõporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

A tésztát 4 egyenlõ részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlõ részre osztjuk.

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük sok lekvárral és megszórjuk egy adag cukros ...


Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2012/01/z...

sponsored links

Keres?s