Zserbó kocka
sponsored links
Izgalmas kihívás egy-egy megszokott ízt, sütikedvencet újraálmodni bonbonban. Gondolkozni rajta, milyen forma is illene hozzá, hogyan kellene felépülnie, hogy visszaadja a sütiélményt, de adjon hozzá valami pluszt, amitõl mégis egy picit más lesz a bonbon. Az egyik kedvencem ebben a mûfajban a jogásztorta bonbonom, amelyet Dolce Vita 4. blogszülinapjára készítettem.
Most egy másik klasszikust hoztam el bonbonformában: a zserbót. Már régóta gondolkoztam rajta, míg megszületett végül a fejemben a terv. Egy intenzív ízû diómarcipán réteg adja az alapot, erre házi sárgabaracklekvár kerül, majd pedig egy lehelletnyi étcsokiganache zárja le. Mivel a sütinél megszokott tészta elmarad, intezívebben hozza a zserbóélményt szerintem.
Hozzávalók 16 darabhoz:
- egy jó markonyi dió
- 2 mk. méz
- 3 ek. sûrû baracklekvár
- 1 lap zselatin (ha hígabb a lekvár, emelni kell a mennyiségét)
- 2 ek. tejszín
- 5 dkg + 15 dkg étcsokoládé
- transzferfólia vagy 16 fél diószem a díszítéshez...