Zserbó
sponsored links
Ez a zserbó a cukrász gyakorlatos receptbõl készült. Neki álltam, hogy lesüssem azokat, amiket nem sütöttem gyakorlaton és amint kisült a zserbó szembesültem vele, hogy nem is vizsga tétel.
Egyébként nem rossz, de van nekem régóta egy zserbó receptem, ami szerintem ennél százszor jobb, de egyszer megéri ezt is kipróbálni, hátha.
1/2 kg liszt
20 dkg margarin
2,5 dl tej
8 dkg porcukor
2 dkg élesztõ
2 db tojássárgája
1 dkg sütõpor
1/2 dkg só
vaníliás cukor, citromhéj
Töltelék (szerintem nagyon sok, fele is elég)
40 dkg darált dió
25 dkg porcukor
van. cukor, fahéj, citromhéj
baracklekvár
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, tejben felfuttatjuk az élesztõt és elkészítjük a tésztát.
3 vagy 4 laposnak készíthetjük.
Kinyújtjuk a lapokat, rummal ízesített lekvárral megkenjük, rá szórjuk a diós tölteléket ? annyit ami nem pereg le róla.
Rá a másik lap, stb., míg el nem fogy.
Legfelsõ lapon át az egészet teljesen átszúrjuk a tepsiig pár helyen.
Picit pihen, majd 180 fokon megsütjük.
Sütés után megfordítjuk és így az alját csokizzuk.
(Alul-felül legyen aranybarna a tészta. Ha az alja nem barna, akkor süssük még kicsit megfordítva.)
A tetejére én tükörmázat melegítettem és azzal húztam át. Mondjuk ez sem erre lett kitalálva?
Na mindegy, ez egy ilyen zserbó lett.
Ezeket is kedvelnéd:
Zserbó golyó
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)
A második cukrász gyakorlat eredménye(i)
Az elsõ cukrász gyakorlat eredménye(i)
Konyakmeggy ? és nem bolti!