Zserbó

2014-01-27

sponsored links

IMG_7760

Ez a zserbó a cukrász gyakorlatos receptbõl készült. Neki álltam, hogy lesüssem azokat, amiket nem sütöttem gyakorlaton és amint kisült a zserbó szembesültem vele, hogy nem is vizsga tétel. :P

Egyébként nem rossz, de van nekem régóta egy zserbó receptem, ami szerintem ennél százszor jobb, de egyszer megéri ezt is kipróbálni, hátha. :)

1/2 kg liszt

20 dkg margarin

2,5 dl tej

8 dkg porcukor

2 dkg élesztõ

2 db tojássárgája

1 dkg sütõpor

1/2 dkg só

vaníliás cukor, citromhéj

Töltelék (szerintem nagyon sok, fele is elég)

40 dkg darált dió

25 dkg porcukor

van. cukor, fahéj, citromhéj

baracklekvár

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, tejben felfuttatjuk az élesztõt és elkészítjük a tésztát.

3 vagy 4 laposnak készíthetjük.

Kinyújtjuk a lapokat, rummal ízesített lekvárral megkenjük, rá szórjuk a diós tölteléket ? annyit ami nem pereg le róla.

Rá a másik lap, stb., míg el nem fogy.

Legfelsõ lapon át az egészet teljesen átszúrjuk a tepsiig pár helyen.

Picit pihen, majd 180 fokon megsütjük.

Sütés után megfordítjuk és így az alját csokizzuk.

(Alul-felül legyen aranybarna a tészta. Ha az alja nem barna, akkor süssük még kicsit megfordítva.)


A tetejére én tükörmázat melegítettem és azzal húztam át. Mondjuk ez sem erre lett kitalálva? :D

Na mindegy, ez egy ilyen zserbó lett. :D


Ezeket is kedvelnéd:




IMG_6448
Zserbó golyó


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)


CIMG30701
A második cukrász gyakorlat eredménye(i)


IMG_0353
Az elsõ cukrász gyakorlat eredménye(i)


IMG_67911
Konyakmeggy ? és nem bolti!




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/27...

sponsored links

Keres?s