Zserbó csiga Vicuska hûtõben kelt csodatésztájából
sponsored links
A minap kakaós csigát akartam venni Esztimnek a boltban, mert reggelire mindig azt eszik és állandóan még én sem tudok sütni. Aztán mikor rámutattam, és kértem, a kis hölgy mosolyogva megjegyezte, hogy az nem kakaós, hanem zserbós... ? Sosem hallottam még ilyen csigáról így vettem párat. Sajnos én nem kóstoltam, de Esztinek nagyon ízlett, így el is döntöttem, hogy sütök. De a kelt tésztákkal az a legnagyobb gondom, hogy, ha aznap készítem elég sok idõt vesz igénybe, így végre kipróbálhattam Vicuska hûtõben kelt csodatésztáját, amit elõzõ este összedobtam és másnap reggel sütöttem. Tökéletes, könnyen kezelhetõ és kiváló minõségû tészta, rendszeresen fogom használni, és a Hruscsovi tésztáját is - ami elvileg 4-7 napig eláll - biztosan kipróbálom ezek után!!!
Hozzávalók a csodatésztához:
- fél liter aludttej vagy kefir (nekem 175 g-os tejfölöm volt és egy 125 g-os citrom joghurtom és ezt a kettõt öntöttem fel tejjel, hogy fél liter legyen)
- 4 tojás
- 200 g olvasztott margarin vagy vaj (nálam kókuszzsír)
- 2 kávéskanál só ...