Zserbó csiga - leveles tésztából

2017-11-24

sponsored links

Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerûek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerû sütemények is, amikor nincs kedvünk, idõnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
 Bár néhány hete rátaláltam a férjemtõl kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfõn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhûtõjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belõle én valamit. 





Hozzávalók:
kb. 42 darabhoz
1 csomag leveles tészta (50 dkg)
6 kissé csapott evõkanál darált dió
4 csapott evõkanál kristálycukor
5 dkg étcsokoládé apróra vágva


A pöttyös és dombormintás kerámiák megtalálhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:


 Sütés elõtt

  

Elkészítés:
  1. A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra és felvágjuk kb. 15 cm széles csíkokra. 
  2. Mindegyik tésztacsíkot megkenjük egyenletesen a lekvárral és megszórjuk a cukor/darált dió keverékével + az apróra vágott csokival. Szorosan feltekerjük és 1,5 cm széles csigákra szeleteljük. (Úgy kenjük meg lekvárral és úgy szórjuk meg a cukros dióval, hogy a túlsó szélén hagyjunk kb. 2 cm-es részt üresen, hogy amikor tekerjük fel, legyen hova terülnie a tölteléknek és tekeréskor ne folyjon ki.)
  3. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk a kis csigákat és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet.) 



    Jó étvágyat!
     

    Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/11/zserbo-...

    sponsored links

    Keres?s