Zserbó csiga - leveles tésztából
sponsored links
Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerûek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerû sütemények is, amikor nincs kedvünk, idõnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
Bár néhány hete rátaláltam a férjemtõl kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfõn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhûtõjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belõle én valamit.
Hozzávalók:
kb. 42 darabhoz
1 csomag leveles tészta (50 dkg)
6 kissé csapott evõkanál darált dió
4 csapott evõkanál kristálycukor
5 dkg étcsokoládé apróra vágva
A pöttyös és dombormintás kerámiák megtalálhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Sütés elõtt
Elkészítés:
- A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra és felvágjuk kb. 15 cm széles csíkokra.
- Mindegyik tésztacsíkot megkenjük egyenletesen a lekvárral és megszórjuk a cukor/darált dió keverékével + az apróra vágott csokival. Szorosan feltekerjük és 1,5 cm széles csigákra szeleteljük. (Úgy kenjük meg lekvárral és úgy szórjuk meg a cukros dióval, hogy a túlsó szélén hagyjunk kb. 2 cm-es részt üresen, hogy amikor tekerjük fel, legyen hova terülnie a tölteléknek és tekeréskor ne folyjon ki.)
- Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk a kis csigákat és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet.)
Jó étvágyat!