Zserbó csiga

2014-05-03

sponsored links


Hát na... Enni azért mi is eszünk még ha leírni nincs is idõm rá. De már látom a végét az alagútnak, ha minden jól megy 10. én levizsgázok és akkor talán több idõm jut azokra a dolgokra amiket egy éve kénytelen vagyok hanyagolni. Többek között és elsõsorban a blogomat. De már kissé unalmas, hogy ahányszor tudok írni valamit mindig szabadkozok. Így most gyorsan rá is térnék a receptre.

Vicuska osztotta meg velünk ezt a csoda tésztát amivel most volt szerencsém dolgozni. Idõ hiányában igen csak jó szolgálatot tett. Gyorsan összeállítható a tészta, és a hûtõben szépen kivárja a sorsát.

2 tojást jól kikeverünk 5 ek cukorral és egy kk sóval.Majd hozzá adunk egy kis pohár tejfölt,  (2,5 dl) de lehet joghurt vagy kefir is, 10 dkg vajat megolvasztunk és ezt is hozzá csurgatjuk de vigyázzunk ne legyen forró nehogy összekapja a tojást. Rá szitáltam kb fél kg lisztet és 2,5 dkg élesztõt rámorzsoltam. Kissé lágy ragadós tésztát kell kapni. Simára kidolgoztam. Az eredeti recept szerint Vicuska liszttel szórta meg én olajjal kentem meg, nehogy kiszáradjon. Jól záródó dobozba tettem és a hûtõbe raktam. Reggel készítettem el a tésztát és vacsira készültek belõle a csigák. 3 órát kell pihentetni a hidegen de tovább is eltartható bent. Bármire fel lehet használni amit amúgy is kelt tésztával készítenénk.

Miután kivesszük kissé át gyúrjuk, ha úgy kívánja kis lisztet gyúrjunk még hozzá. Fél órát pihenjen így, addig elkészíthetjük a tölteléket. Ebben az esetben én diót daráltam...

Mikor lejárt a pihentetési idõ kinyújtottam fél cm vékonyra, barack lekvárral megkentem és dióval jól megszórtam. Kb10-15 dkg lekvár és 20-25 dkg darált dió kell hozzá.
Feltekertem a tésztát és 2 cm es csiguszokat vágtam , majd sütõpapíros lemezre tettem kissé a közepét lenyomtam, h ne forduljon ki sütés közben.

180 fokra elõ melegítettem a sütõt, míg ez megtörtént addig pihentek a csigák.  20-25 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2014/05/zs...

sponsored links

Keres?s